Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Děsí mě rozlišování lidí podle náboženského klíče, přibližujeme se tak právě muslimským zemím. Ať už se zachová Západ jakkoli, tak je ohroženo to, co se nazývá západními hodnotami. Náboženství je na Západě již drahnou dobu vnímáno jako soukromá záležitost každého člověka a za zlé nebo dobré jsou považovány až činy.

3 7
možnosti
TZ

Nezlobte se na mě, ale ohánět se nějakými západními hodnotami je směšné. Celý svět je dynamický, tudíž i hodnoty se musí korigovat dle vývoje světa. Společnost, která to nečiní, nemá nárok na přežití.

8 2
možnosti
RH

Pokud je svět dynamický, tak proč bychom měli trvat na našem způsobu života? Pokud se musí hodnoty korigovat, tak za co bojovat? Vždyť islám tu dynamiku a korekci přináší. ;-) Ve skutečnosti je problém u nás, zatímco ostatní kultury se považují za nadřazené, my nejsme schopni na muslimech  (díky relativizaci) vynutit naše liberální postoje. Díky multikulturalismu a sociálnímu státu (oboje vynález Západu) nezvládáme běžnou asimilaci menšin.

1 4
možnosti
MO

Já Vás celkem chápu. Ale asi máme každý jiné priority. Mojí prioritou je v prvé řadě bezpečnost a přežití naší civilizace. A jen slepý nevidí že muslimové s sebou přinášejí nesrovnatelně vyšší bezpečnostní rizika než křesťanští uprchlíci. Pokud se dnes - v r. 2015 - bavíme o terorismu - tak se až na vyjímky potvrzující pravidlo bavíme o islámském terorismu. Takže se neshodneme, já jsem pro selekci. Křesťany ano, muslimy ne. Mějte se hezky jdu se věnovat jiným činnostem než diskusi na netu:-).

10 0
možnosti
TZ

Asi nikdo nepředpokládá, že budeme žít  jako před 100 léty. Za co bojovat? Asi za to, aby byl svět lepší, bezpečnější, lidé spokojenější. Když se podívám na současnou západní Evropu a její ideu multikulturalismu, tyto očekávání se tam nějak nedostavují,  vývoj je spíše opačný a nespokojení budou nakonec všichni.

2 0
možnosti
VM

Přesně tak,takto,jak dnes uvažují příznivci EU ,takto uvažovali komunisté,podle nich byl socialismus věčný a všechny své chyby házeli na USA.A nekritičtí příznivci EU a USA tvrdí,že multikulti je bezvadný,a že za vše špatné může Rusko a Čína,pak k tomu přidají pár slov o bolševicích,při čemž jak v Rusku tak v Číně je spíše kapitalismus 19.st,a pokud jde o USA,dnešní USA nejsou USA z doby R.Reagana,bohužel ani republikání nemají koho nabídnout,Bushové příliš neoslnili.

2 0
možnosti
VM

Jenomže za to si může Západ sám,vždyť v čele EU stojí bývalí komunisté,ano víra je věcí každého,ale nesmí přejít ve fanatismus,a u muslimů ten problém je.Tady se neustále nadává na Rusko,já to částečně chápu,jenže Rusko nemůže za to,že Západ není tím,čím býval před 30 a více lety.

1 0
možnosti
RH

Rusko se ovšem svým územním chápáním politiky zaseklo v první polovině dvacátého století.

0 4
možnosti
LR

Doufám, že jste se se svým chápáním území zahrádek soukromých majitelů nezasekl v první polovině dvacátého století.

2 1
možnosti
RH

Vy jste se zřejmě zasekl...

1 1
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1694x
Člověk, muž, otec, přítel, občan, smrtelník s obdivem k Sokratovi.

Seznam rubrik